Добре дошли! :)

Радвам се, че се включвате в 90 дневния курс по минимализъм и опростяване на ежедневието ни! Очаква ви едно прекрасно приключение, което ще ви донесе повече пространство, целенасоченост и усещане за смисъл в ежедневието. :)

В рамките на този курс ще работим по 4 от най-важните насоки за живота ни:

  • 40 дни физическо опростяване;
  • 20 дни дигитално опростяване;
  • 15 дни опростяване на времето ни;
  • 15 дни опростяване на финансите ни. :)

Процесът на опростяване, който ще следваме е само в 3 стъпки:

  1. Разтребване на непотребното;
  2. Подреждане – изграждане на среда, подпомагаща фокуса и вдъхновението ни.
  3. Създаване на процес, чрез който да поддържаме създадения ред. :)

По време на курса ще разгледаме доста и различни идеи, но всяка от тях може да се отнесе към някоя от горните 3 стъпки в процеса на опростяване. :) В основата си, тези стъпки и целият курс има за цел да ни обърне внимание и да интегрира в ежедневието ни един трансформиращ въпрос и той е: Кое е наистина важно да присъства в моя живот? 

Преди да започнеш да разтребваш, ти може би не знаеш кое е наистина важно в твоя живот и кое не. Но минимализмът ти помага да изследваш и да разбереш отговора за себе си. През тези 90 дни, докато разтребваш вещите и гардероба си, докато разчистваш мейла и компютъра си, докато опростяваш графика и финансите си, ти няма как да продължиш без да си отговорил на този въпрос.  За да изхвърлиш едно нещо, ти със сигурност трябва да помислиш кое е наистина важно за теб да остане и кое не. Важното в живота ни не винаги е най-лесното или пък най-готиното, но със сигурност е най-смисленото и удовлетворяващи нещо, в което може да вложим ресурсите си – енергията, времето, парите и вниманието си.

Кое е наистина важно да присъства в моя живот?

Минимализмът, опростяването и разтребването са толкова трансформиращи, именно защото ни помагат да направим този въпрос част от нашата идентичност. И така неусетно ние започваме все повече да приравняваме своите избори и живота си към това, което е наистина важно за нас. :) А когато свикнем да държим до себе си само най-ценното, най-смисленото и радващото ни – тогава целият ни живот става такъв – по-ценен, по-смислен и по-радващ. :) 

Виждала съм как тази магия се случва в моя живот и в живота на изключително много други хора. И знам, че ако вие прегърнете и  последвате идеите на минимализма – тази магия ще се случва и във вашия живот. :)


 

Начин на изпълнение на курса:

Курсът се изпълнява по e-mail. От утре, в следващите 90 дни ще получавате послание на мейла си (този, с който сте се регистрирали в сайта или този, чрез който сме си писали) с някаква насока за размисъл или задача за изпълнение. :) Първите две послания включват статии, които ни въвеждат в първата важна част на курса – физическото разтребване. След това в продължение на курса се редуват по-кратки послания и други статии, в които по-задълбочено разглеждаме и изследваме минимализма и стъпките в процеса на опростяване за всяка от 4-те насоки. :)

В рамките на тези 90 дни е добре да си заделите 20 до 30 минути на ден за работа по този курс. Разбира се, ако пропуснете някое послание – това няма значение. Единственото важно е в следващ удобен за вас момент да продължите с курса. :) Движете се в собствено темпо. Ако имате повече за разтребване или искате да обмислите някое послание повече време, дайте си това време. Стремете се да пречупвате всичко през своята собствена призма, адаптирайте по свой собствен начин, експериментирайте и откривайте подходите, които най-добре пасват лично за вас, и вашето ежедневие. :) 

Начинът, по който този курс може да бъде най-ценен за вас е като го превърнете в практика на съзнателност. Като превърнете тези 20 – 40 минути във време на лична саморефлексия, изследване и размисъл за всяко кътче от живота и приоритетите ви. И направите това с искрено любопитство и благодарност за възможността да внесете повече смисъл, целенасоченост и радост в ежедневието си. Това е един от най-вдъхновяващите подаръци, които може да си направите. :)

В зависимост от това в кой етап сте на вашето си пътуване, вземете си само това, което в този момент ви придвижва наред. За в бъдеще винаги може отново да препрочитате насоките от курса и да откривате нови осъзнавания и нов стимул за задвижване напред. :)

 

Това е, другари! Щастлива съм, че започвате това приключение и знам, че щом идеята за минимализъм и опростяване е нещо, което резонира с вас, значи този курс ще ви даде насоките, вдъхновението и усмивката, с които да експериментирате и успешно да развиете минимализма като светоглед в ежедневието си. :)

 

Ако имате допълнителни въпроси свързани с курса, свържете с нас, за да потърсим заедно правилния за вас отговор! :) Може да ни пишете ТУК. :)

 

Ок, Lits’s do this! :)

 

Приятен и успешен ден.
Венета


Simplify – 90 дневен курс по минимализъм и опростяване на ежедневието. :)